За да не отварям нова тема реших да си изплача болката в тази на колегата. Вчера сутринта в краката на шофьора заварвам една доста голяма локвичка антифриз и около 0,5 литра загуба в казанчето. Та да попитам дали от кранчето може да изтече толкова за два дни без да се вижда реално, че тече от него? Днес свалих кората от страната на шофьора и наистина около самото кранче е влажно. Свалих и кранчето(то е изключително здраво и запазено) и видях едно уплтнение към радиатора. Дали може да е от него? Уплутнението и то не запечено само леко е смачкана, като всяко друго. И ако тече от радиатора на парното не би ли трябвало да олее и на съседното място?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Радиатор на парното
Collapse
X
-
скоро смених 3 кранчета. старото течеше от оста на лостчето, второто и то от там протече, третото се оказа че има малка дупчица в корпуса. Да ти кажа като колата не работи или бачка на място може и да не тече ама като и дадеш газ и напъте водната помпа чак струйка ми пускашеAlfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
Peugeot 508 RXH 02.2013
Comment
-
Първоначално публикувано от gaiska Покажи съобщениеЗа да не отварям нова тема реших да си изплача болката в тази на колегата. Вчера сутринта в краката на шофьора заварвам една доста голяма локвичка антифриз и около 0,5 литра загуба в казанчето. Та да попитам дали от кранчето може да изтече толкова за два дни без да се вижда реално, че тече от него? Днес свалих кората от страната на шофьора и наистина около самото кранче е влажно. Свалих и кранчето(то е изключително здраво и запазено) и видях едно уплтнение към радиатора. Дали може да е от него? Уплутнението и то не запечено само леко е смачкана, като всяко друго. И ако тече от радиатора на парното не би ли трябвало да олее и на съседното място?
И на мен така ми изглеждаше здрав крана, но като го свалих и огледах се оказа, че от миниатюрна цепнатина по продължение на спойката си тече кротичко и губи антифриз. Все пак огледай добре нещата преди да купуваш и да сменяш.Alfa Romeo 145 1.9 JTD
Comment
-
На ммен ми се струва , че тече точно от мястото на сглобяване на крана с радиатора. Като че ли там ми сълзи , иначе няма следи от теч от самото кранче(пукнатина или нещо подобно). Дали да не сменя само уплътнението. А може ли да е от радиатора?Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 1994
Comment
-
Сложих кранчето от старата ми колица (тогава не течеше) и от него сълзи. Както казах не съм с оригинално уплътнение, но преди малко си купих ново и изглежда да е същото. Слагам го и него и ще видя кво става. Лошото е , че се мокри почти всичко- кранче , частта от радиатора която се вижда и незнам дали не е самия радиатор. Дано да не е щото....
---------- Post added at 10:03 ---------- Previous post was at 10:02 ----------
Лошото е , че не ми капе право в краката , а идва някъде отстрани по конзолата и излиза изпод мокета.Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 1994
Comment
-
Братле питай в раздела за 156 ,че тука трудно ще ти кажат освен ако някой със 156 не види случайно.
На 155 не се сваля таблото,ама си е голям гъзобрък смяната,за 156 не знаяEX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG
Comment
Comment